IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четенето на Times и Sunday Times в интернет вече се заплаща

Достъпът до изданията струва 1 паунд на ден, при абонамент цената е 2 паунда седмично

09:09 | 02.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Четенето на Times и Sunday Times в интернет вече се заплаща

Британските вестници Times и Sunday Times вече няма да се четат безплатно в интернет. Така компанията, която ги притежава – News International, изпълни заявените още през март намерения достъпът до изданията да бъде платен.

По този начин Times и Sunday Times се нареждат до Wall Street Journal и Financial Times, които до момента бяха единствените водещи вестници с платени онлайн издания, предава ВВС.

Въвеждането на такса за достъп е следствие от спада в рекламните приходи на вестниците, смятат анализатори. Тъй като това е проблем на целия вестникарски бизнес, се очаква резултатите на Times и Sunday Times да бъдат следени под лупа от останалите вестници, за да се види дали този модел ще сработи.

Цената на достъпа до материалите ще струва 1 британска лира на ден. С абонамент за по-дълъг срок обаче цената ще бъде 2 лири за цяла седмица, съобщават от News International.

През последните години вестниците са поставени под значителен натиск заради свиването на аудиторията и понижаването на приходите от реклама. За момента анализите показват, че за сметка на вестниците печелят интернет медиите, които увеличават значително читателската си база, а и приходите от реклами.

Това се вижда и на българския пазар, след като стана ясно, че продажбите на "Труд" са се свили с 25% през 2009 година, а тези на "24 часа" са спаднали с 18%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още