IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

На Острова започват съкращаването на разходите от интернет

Правителството ще премахне стотици „ненужни сайтове“, които са поддържани от държавата

10:38 | 28.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
На Острова започват съкращаването на разходите от интернет

Правителството на Великобритания обяви, че ще направи преглед на всички интернет сайтове, които държавната администрация поддържа. Причината за това е, че голяма част от тях са „ненужни“, а за поддържането им са похарчени над 120 млн. лири за последните години.

Проучванията показват, че за стартирането и поддържането на сайтовете са платени 94 млн. лири, а разходите за заплати на хората, които ги поддържат, са били 32 млн. лири през периода 2009-2010 година, предава ВВС.

Данните на правителството показват например, че сайтът, посветен на търговията и инвестициите във Великобритания, се посещава от около 28 хил. потребители месечно, а разходите за създаването му са били над 4 млн. лири. Това означава, че всеки посетител струва на правителството по 11,78 лири.

Около 16 на сто от министерствата и агенциите не знаят до каква степен данъкоплатците използват сайтовете им, а близо една четвърт не са запознати с разходите за поддръжка на сайтовете си.

Към момента под контрола на правителството има 820 сайта, което е резултат от неизпълнената закана за премахването на голям брой от тях още през 2007 година, допълва ВВС.

Най-ефективните правителствени сайтове са този на министерството на храните и селското стопанство, който струва по 2 пенса на визита, този на митниците и приходната агенция – 11 пенса на визита, както и сайтът на министерството на културата, медиите и спорта – 5 пенса на визита. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още