IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba.com купува щатския сайт за електронна търговия Vendio

Vendio предлага същите интернет бизнес услуги в САЩ като Alibaba, която свързва милиони купувачи и продавачи от цял свят

11:35 | 25.06.10 г.
Alibaba.com купува щатския сайт за електронна търговия Vendio

Китайската компания за електронна търговия Alibaba.com планира да купи Vendio Services Inc, което ще е първото й голямо придобиване в САЩ в продължение на стратегията й за глобална експанзия, съобщи Ройтерс.

Бързо растящата китайска компания, основана от предприемача и бивш учител Джак Ма, се опитва да направи нови набези в Америка и Индия.

Vendio предлага същите интернет бизнес услуги в САЩ като Alibaba, която свързва милиони купувачи и продавачи от цял свят.

Vendio обслужва 80 хил. малки американски фирми, които имат възможност да се свържат с мрежата от купувачи и доставчици на Alibaba.

„Чрез платформата на Vendio търговците могат да получават продукти от мрежата от доставчици на Alibaba.com и да продават чрез канали като eBay, Amazon и собствения им магазин във Vendio“, посочват от компанията.

Не се разкриват условията на сделката.

Alibaba.com е публична компания, собственост на Alibaba Group, от която Yahoo притежава близо 40%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още