IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Oracle доволни от сделката за Sun, отчитат 25% ръст в тримесечната печалба

За цялата финансова година компанията има 10% повишение на печалбата до 6,1 млрд. долара

10:15 | 25.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
В Oracle доволни от сделката за Sun, отчитат 25% ръст в тримесечната печалба

Софтуерният гигант Oracle завърши четвъртото си финансово тримесечие със скок от 25% в нетната печалба до 2,364 млрд. долара след придобиването на Sun Microsystems, съобщава Wall Street Journal.

Сделката за Sun беше сключена през януари, а сумата по нея беше 7,4 млрд. долара.

Закупуването дълго време чакаше одобрението на регулаторните власти заради опасения, че може да повлияе отрицателно на конкуренцията във връзка със системата за управление на бази данни с отворен код MySQL, която е собственост на Sun Microsystems. Предишният кандидат за закупуването на компанията беше IBM.

Sun, за която в крайна сметка Oracle успя да се пребори, е допринесла с над 400 млн. долара за оперативните резултати, казват от Oracle.
 
„Сега, когато бизнесът на Sun вече е печеливш, сме все по-уверени в неговите възможности да допринесе поне с 1,5 млрд. долара към оперативния резултат за фискалната 2011 г.“, обяснява Сафра Кац, главен изпълнителен директор на групата.

Печалбата на акция за тримесечието възлиза на 60 цента спрямо средни очаквания на анализатори на Dow Jones за 54 цента.

Продажбите за трите месеца до края на май се оказаха съгласно прогнозиранито от експертите и се равняват на 9,505 млрд. долара, или ръст от 39% на годишна база.

За цялата финансова година продажбите на Oracle достигат 26,82 млрд. долара, като се увеличават с 15 на сто спрямо предходния отчетен период.

Нетната годишна печалба е 6,135 млрд. долара, или с 10% по-голяма в сравнение с резултата преди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още