IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Agricole се отказа от реклама с френския национален футболен отбор

Причината са несекващите скандали в националния отбор по време на Световното първенство в ЮАР

17:46 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Agricole се отказа от реклама с френския национален футболен отбор

Най-голямата френска банка Credit Agricole се отказа от излъчване на рекламен телевизионен клип, в който вземат участие играчи от националния отбор по футбол на Франция, съобщи АФП. Първоначално се планираше клипът да се излъчва до 25 юни.

Във видеоклипа френски футболисти спасяват клиент на банката, който върви по улицата и едновременно разговаря по телефона и не обръща внимание на окръжаващите го опасности: падаща от тераса топка за игра на боулинг, отворен капак на улична шахта и др. В клипа са заснети четирима национали, вкл. вратаря Юго Лорис.

По думите на представител на банка Credit Agricole прекратяването на излъчването на клипа е свързано със скандалните събития, случили се с френския национален отбор по време на започналото Световно първенство по футбол в ЮАР.

Конфликтът в националния отбор на Франция стартира с кавгата между нападателя Никола Анелка и треньора Раймон Доменек. Анелка, оскърбил наставника на отбора в почивката на мача между Франция и Мексико на 19 юни, беше изогонен от отбора.

По-късно капитанът на „сините“ Патрис Евра заяви, че в отбора има „предател“, разказал за конфликта на пресата. Треньорът Доменек, на свой ред, обясни изгонването на Анелка именно с гласността, която скандалът получи в медиите.

След като френските национали се отказаха да провеждат тренировка, протестирайки срещу изключването от отбора на Анелка, директорът на националния отбор Жан-Луи Валантен подаде оставка.

За прекратяване на рекламна кампания с участието на Никола Анелка малко по-рано съобщи френската верига от ресторанти за бързо хранене Quick.

Спортната марка Adidas съобщи, от своя страна, че няма да разтрогва спонсорския си договор с френския национален футболен отбор, докато той участва в Световното първенство 2010 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още