IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Медведев ще се среща с шефове от Google и Cisco

Руският президент ще прекара един ден в Силициевата долина по време на официалното си посещение в САЩ през тази седмица

20:30 | 21.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Медведев ще се среща с шефове от Google и Cisco

Руският президент Дмитрий Медведев ще се срещне с изпълнителния директор на американската компания Google Ерик Шмид по време на посещението си в Щатите през тази седмица. Това е потвърдил съветник на Медведев, съобщава Dow Jones.

Президентът ще бъде на визита в САЩ от 22 юни. Той ще прекара един ден в Силициевата долина, преди да пристигне във Вашингтон, където ще има среща с американския си колега Барак Обама.

Агенцията припомня, че Медведев постави като акцент на управлението си намаляване на зависимостта на страната си от петролните приходи и увеличаване на иновациите.

Предвидено е той да се срещне и с представители на Cisco Systems, която наскоро обяви, че планира да увеличи значително инвестициите си в Русия.

Сред шефовете на руски компании, които ще придружават Медведев по време на американското му посещение, са изпълнителният директор на Digital Sky Technologies, която преди около година вложи 200 млн. долара в социалната мрежа Facebook. В делегацията ще е и шефът на най-голямата руска интернет търсачка Yandex.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още