IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозират удвояване на дела на мобилните интернет търсачки за две години

До 2012 г. с помощта на мобилни телефони се очаква да бъдат осъществявани до 20% от всички търсения в мрежата

15:52 | 17.06.10 г.
Прогнозират удвояване на дела на мобилните интернет търсачки за две години

Анализатори прогнозират двойно увеличаване на дела на мобилните интернет търсачки за следващите две години. До 2012 г. с помощта на мобилни телефони ще бъдат осъществявани до 20% от всички търсения в мрежата, съобщи изданието TechCrunch във връзка с доклад на анализаторската компания RBC Capital Markets.

В момента делът на използване на мобилните браузъри сред всички заявки за търсене в мрежата е 9%. В същото време на търсенето през мобилен интернет се дължат 2% от приходите от рекламния пазар при търсене в интернет.

Рос Сандлър от RBC Capital Markets прогнозира, че за две години делът на мобилната реклама при търсене ще се увеличи. Според прогнозата му през 2012 г. обемът на този пазар може да надхвърли 2 милиарда долара.

По данни на компанията за проучвания ComScore мобилните търсачки са най-често използваната функция на мобилния интернет в САЩ. През февруари-април 2010 г. търсене с помощта на мобилния си браузър са използвали почти 35 милиона души, което представлява 48% от общия брой на потребителите на интернет браузъри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още