IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Amazon.com - най-стабилната финансово компания за продажби на дребно

За втора поредна година компанията печели състезанието за финансова стабилност в САЩ и Канада

09:35 | 15.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Amazon.com - най-стабилната финансово компания за продажби на дребно

Най-голямата компания за онлайн продажби – Amazon.com, оглави класацията по финансова стабилност на компаниите за продажби на дребно в САЩ и Канада за втора поредна година. Според анализаторите това се дължи на повишения интерес на потребителите към пазаруването по интернет.

Технологията, която използва Amazon.com, държи нивата на запасите и разходите ниски, коментира Майкъл О'Хара, изпълнителен директор на Consensus Advisors – компанията, която провежда проучването, цитиран от Bloomberg.

Топ 5 в класацията се допълва от Aeropostale, Urban Outfitters, CVS Caremark и Wal-Mart Stores.

През последните три тримесечия Amazon.com успя да постигне ръст на печалбата си, което е сигнал за възстановяване на потребителските разходи на фона на възстановяването на икономиката на САЩ. Компанията успява да се възползва от основното предимство на онлайн търговията – липсата на необходимост от поддържане на запаси и разходите за търговски площи.

В класацията на Consensus Advisors участват около 160 публични компании от сектора на продажбите на дребно. За крайния резултат се разглеждат резултатите им за последните пет години, като се обръща внимание на растежа, дълговете и техниките за контрол върху цените.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още