IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредни съкращения в Yahoo, този път в изследователския отдел

Най-вероятно съкращенията са свързани със сключената през миналата година сделка с Microsoft

10:19 | 08.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Поредни съкращения в Yahoo, този път в изследователския отдел

Американската интернет компания Yahoo е освободила от работа част от служителите си в отдела за изследвания в изпълнение на нова програма за преструктуриране, става ясно от постинг в специализирания блог Tech Crunch.

От компанията не са уточнили какъв е броят на съкратените служители, но са потвърдили информацията за намаляване на числеността на въпросния отдел.

В предоставено писмено становище от Yahoo казват, че остават фокусирани върху иновационните процеси в групата, като освен това разработват метод на работа, при който потребителите да имат все по-активна роля на изследователи.

Трябва да се има предвид и че компанията аутсорсна търсачката си към Bing като част от сделката с Microsoft, договорена през миналата година.

Официално не е ясно дали съкращенията са свързани по някакъв начин с тази договорка, но е твърде вероятно да е така, коментира Tech Crunch. Малко след обявяването на сделката с компанията на Бил Гейтс изпълнителният директор на Yahoo Карол Барц намекна за бъдещи съкращения като резултат от интеграцията.

Миналата пролет Yahoo вече оповести вълна от съкращения, като тогава бяха закрити 5% от работните позиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още