IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София се готви да печели по 6 млн. лв. годишно от външна реклама

В момента приходите на столицата от външна реклама са 1,5 - 2 млн. лв.

08:58 | 08.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
София се готви да печели по 6 млн. лв. годишно от външна реклама

Досега Столична община е печелила от рекламни съоръжения по 1,5 - 2 млн. лева годишно. Сега се подготвя търг за тези съоръженията за външна реклама на минимална цена от 6 млн. лв.. Това каза по време на „Банки, инвестиции, пари 2010“ Минко Герджиков, заместник-кмет на София.

По думите му към търга има много голям интерес.

Герджиков каза още, че метрото на София всеки ден се ползва от 200 хил. души. С пускането на втората линия през 2012 г. трафикът на града ще бъде облекчен допълнително.

Вече се подготвя и третият метродиаметър, който ще свърза кв. Княжево с кв. Подуене. Общината ще използва и 50 млн. евро по оперативна програма „Регионално развитие“ за модернизация на тролейбусите и трамваите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 14 години
"Столицата" се опитва да "печели", без, реално, да създаде СТОЙНОСТ."Столицата", кзвам, а визирам онези, дето държат властта. Донякъде ги извинява това, което НЕ знаят.А не го знаят благодарение на предпоследния кмет - той беше лично информиран. Той не стори нищо по тази повод - отговорността лежи върху него. Защото, едно е 1-2 милиона и друго 10 и горница.Кой го боли, обаче, да смята?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още