IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IBM купува компания от АТ&Т за 1,4 млрд. долара

Обект на сделката е Sterling Commerce, очаква се печалба от над 750 млн. долара за АТ&Т

19:57 | 24.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
IBM купува компания от АТ&Т за 1,4 млрд. долара

Американският гигант IBM обяви планове за закупуване на притежаваната от телекомуникационната компания АТ&Т фирма Sterling Commerce за сумата от 1,4 млрд. долара, платени в кеш.

Това би било поредната стъпка към разрастването на портфейла на IBM с компании за производство на бизнес софтуер, предава Ройтерс.

Според анализаторите се очаква АТ&Т да реализира еднократна печалба от около 750 млн. долара в тримесечието, през което сделката бъде финализирана. Прогнозите са това да се случи през третото или четвърто тримесечие на 2010 година.

След сделката всички 2 500 служители на Sterling Commerce ще бъдат в ключени в екипа на WebSphere, която пък е част от структурата на IBM.

По време на днешната търговска сесия на борсата в Ню Йорк акциите на IBM се движат с минимален спад от 1 цент до 125,41 долара за брой, а тези на АТ&Т отстъпват със седем цента до 24,78 долара за брой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още