IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook бе оценен на 102,8 млрд. долара в аукцион на SharesPost

Това бе последното наддаване за акции на социалната мрежа преди предстоящото IPO

10:58 | 02.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Facebook бе оценен на 102,8 млрд. долара в аукцион на SharesPost

Пазарната стойност на Facebook Inc. нарасна с 8,9% до 102,8 млрд. долара в последния ден на март, като се очаква това да е последният ден от аукционите за акции на частната търговска платформа SharesPost преди социалната мрежа да осъществи първичното си публично предлагане, предаде Bloomberg. 

SharesPost приключи търга на цена от 44,10 долара за 150 000 единици, обяви компанията в съобщение по електронната поща. Това е доста по-висока цена от тази на проведения по-рано този месец търг, когато те бе 40,50 долара на акция, оценявайки компанията на 94,4 млрд. долара.

Facebook, най-популярната социална мрежа в света, подаде документи за IPO миналия месец, като според запознати публичното предлагане ще оцени бизнеса й на между 75 млрд. и 100 млрд. долара. Базираната в Менло Парк, Калифорния компания, която има повече от 845 милиона потребители, иска да привлече 5 млрд. долара в очакваното да се превърне в най-голямото първично публично предлагане на интернет компания.

Компанията реши да спре търговията с акциите си на вторичните пазари в края на тази седмица, докато се подготвя за IPO, заявиха двама души, които са добре запознати с въпроса. Facebook има за цел да направи предлагането в началото на май. А SharesPost премести датата на аукциона за Facebook от 2 април на 30 март, за да спази крайния срок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още