IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След IPO-то на Zynga Пинкъс залага на дългосрочен растеж

Изпълнителният директор намекна, че приходите може да се използват за нови придобивания и инвестиции в центрове за бази данни

08:42 | 19.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Пинкъс не иска да коментира конкретни планове за набрания от IPO-то капитал, позовавайки се на правилата за „тихия период“ на американските ценни книжа и борси, когато компаниите стават публични. Той посочи обаче, че в миналото си Zynga е похарчила стотици милиони долари на центрове за данни.

Той спомена и придобиванията, включително сделката за 53,3 млн. долара за Newtoy Inc., производител на известната игра “Words With Friends”. През 2010 г. и първите девет месеца на 2011 г. Zynga е финализирала 20 придобивания.

Голямата вяра

„Ние вярваме по-силно в бъдещето на играенето и на социалните игри, отколкото всяка друга компания и искаме да бъдем в позиция, в която имаме ресурси за повече инвестиции в това бъдеще, отколкото всяка друга компания“, каза Пинкъс. 

Само 5% от 828 млн. долара приходи на Zynga за първите 9 месеца на годината идват извън Facebook Inc. Опасенията на инвеститорите от зависимостта на Zynga от социалната мрежа може да намалеят с течение на времето, когато се  добавят и потребителите на мобилни устройства и други платформи, заяви в интервю главният оперативен директор Джон Шепърт.

„Радваме се, че сме във Facebook, защото това е мястото, където всички играчи играят“, казва Шепърт, който напусна по-рано през годината Electronic Arts Inc., за да започне работа в Zynga. 

„Същевременно обаче сме развълнувани от новите платформи.  Направихме големи инвестиции в мобилните устройства, отчетохме ръст на нашите мобилни потребители, както в IOS, така и в Android, и също така сме и на някои от нововъзникващите платформи като Google+“.

След като удари звънеца и проведе на интервюта с медиите Пинкъс заяви, че възнамерява да прекара петък следобед в разработване на игри.

„Ще прекарам остатъка от деня в работа над продуктите ни“, заяви той. „И смятам, че това е най-доброто, което заслужават инвеститорите ни и че по този начин ще бъдем най-добре възнаградени в дългосрочен план“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още