IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Буш: Wall Street е махмурлия, стига с тези измислени финансови инструменти

Една малко по-неофициална гледна точка на американския президент относно кризата

12:43 | 23.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Буш: Wall Street е махмурлия, стига с тези измислени финансови инструменти

Wall Street се напи и страда от махмурлук, каза на благотворително събитие в Хюстън президентът на САЩ Джордж Буш, като по време на изказването си омаловажи и кризата на пазара на имоти, съобщи FT.

На видеозапис, появил се във вторник, се чува как президентът на САЩ пита колко време ще е нужно на банките на Wall Street да изтрезнеят  и „да не се опитват да се занимават с тези измислени финансови инструменти“.

Записът, заснет въпреки молбата на Буш камерите да бъдат изключени, е първият случай, в който президентът става жертва на „YouTube момент“, пише FT.


Изказвания на политици често са ставали хит в сайта за споделяне на видеосъдържание, но Буш не е бил „улавян“ на видео да прави такива откровени забележки относно политически щекотливи въпроси.

 

По време на пресконференция миналата седмица, запитан дали щатската банкова система е „в затруднение“, президентът отговори: „Смятам, че системата всъщност е стабилна, наистина го вярвам. Разбирам, че има голямо безпокойство..., но икономиката расте“.

Във видеото обаче Буш има малко по-сурова преценка за Wall Street.

„Няма съмнение. Wall Street се напи – това е една от причините, поради които ви помолих да изключите телевизионните камери, напи се и сега има махмурлук. Въпросът е колко време ще изтрезнява и кога ще спре да се опитва да се занимава с всички онези измислени финансови инструменти“.

След това президентът прехвърля вниманието си върху кризата на жилищния пазар, изтъквайки пред смеещата се аудитория, че Хюстън и Далас не са били засегнати от спада на пазара.

„Имаме и проблемът с жилищата... не в Хюстън и очевидно не и в Далас, тъй като Лора (съпругата на президента, бел. ред.) е там и се опитва да купи къща“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

Финанси виж още