IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Хонконг най-сетне разреши IPO-то на Русал

Най-големият производител на алуминий в света ще стане първата руска компания на местната фондова борса

11:17 | 19.12.09 г.
Борсата в Хонконг най-сетне разреши IPO-то на Русал

Най-големият производител на алуминий в света - руската компания Русал, е получила условно одобрение за първично публично предлагане (IPO) на стойност 2 млрд. долара в Хонконг, предаде Bloomberg, позовавайки се на двама души, запознати със ситуацията.

По този начин Русал ще стане първата руска компания на фондовата борса в Хонконг. IPO-то трябва да бъде одобрено и от местния регулатор за ценни книги и фючърси, който според запознати е предложил предлагането да бъде ограничено само до институционални инвеститори, предаде агенцията.

“Фондовата борса счита, че емисията е инвестиция с висок риск, но те са под натиск да разрешат листването ,” според Ерик Краус, който отговаря за стратегията в брокерската къща Открытие в Москва.

Борсата на два пъти досега отказа да разреши листването, като поиска повече информация за дълговете на Русал, който се контролира от милиардера Олег Дерипаска.

Компанията планира да продаде 10% от капитала си и с постъпленията да погаси част от задълженията си, които възлизат на 17 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още