IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Хонконг не е одобрила IPO-то на Русал

Решението вероятно ще отложи планираното IPO за следващата година

10:29 | 08.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борсата в Хонконг не е одобрила IPO-то на Русал

Руският производител на алуминий Русал – най-голямата в сектора компания в света, не е получил одобрение за първично публично предлагане на стойност 3 млрд. долара в Хонконг, предаде Bloomberg, позовавайки се на трима души, запознати с въпроса.

Според един от източниците комитетът на фондовата борса в Хонконг, който отговаря за листванията, се нуждаел от повече време да проучи сключеното от Русал миналата седмица споразумение за преструктуриране на дългове за 16,8 млрд. долара.

Решението на фондовата борса ще отложи IPO-то за следващата година, твърдят източниците. От Русал предвиждаха предлагането да се реализира до края на тази година.

Русал, която се контролира от милиардера Олег Дерипаска, иска да се възползва от скока с 55 на сто на основния индекс на борсата в Хонконг за 2009 г. и да стане първата руска компания, листната на местната борса.

IPO би помогнало на Дерипаска да разшири дейността си в Китай, където стимулите на държавата подновиха икономическия растеж, което пък усилва търсенето на алуминий.

Русал планираше да продаде дял от 10 на сто и с набраните средства да изплати част от дълга, натрупан заради придобиването на Норилск Никел.

Хонконгската борса вече отложи два пъти през миналия месец листването на Русал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още