IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyatt Hotels определи цена на акция в IPO-то си, чака да привлече $950 млн.

Приходите от предлагането ще постъпят във фамилията Прицкер, която контролира компанията

16:59 | 05.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Hyatt Hotels определи цена на акция в IPO-то си, чака да привлече $950 млн.

Базираната в Чикаго хотелска верига Hyatt Hotels определи цена от 25 долара на акция за своето първично публично предлагане (IPO), което се оказа в рамките на очаквания ценови диапазон.

Акциите на компанията ще започнат да се търгуват в четвъртък на Нюйоркската фондова борса с борсов код H. Ще бъдат предложени общо 38 млн. броя ценни книжа.

Преди време веригата беше обявила, че ще предложи свои акции на цени между 23 и 26 долара всяка.

Приходите в размер на 950 млн. долара ще постъпят във фамилията Прицкер, която контролира компанията.

Ако поемателите на емисията, начело с Goldman Sachs, заедно с Deutsche Bank Securities и J.P. Morgan Securities, решат да упражнят опцията за покупка на допълнителни 5,7 млн. акции, то тези приходи ще се насочат директно към Hyatt.

Приходите от продажби на Hyatt за първата половина на 2009 г. се понижиха с 18,5% спрямо същия период на предходната година, отразявайки вялото търсене в хотелския бранш, особено от страна на фирмите.

Два от конкурентите на компанията - Marriott International и Starwood Hotels & Resorts – прогнозираха спад в своите приходите от нощувки в размер на цели 5% за 2010 г., потвърждавайки, че хотелският бранш в САЩ няма да се възстанови бързо от настоящата рецесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още