IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилското звено на Banco Santander планира IPO за 200 млн. долара

Испанската финансова група ще използва средствата, за да укрепи капиталовата си база и да разшири клоновата си мрежа в Бразилия

15:34 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бразилското звено на Banco Santander планира IPO за 200 млн. долара

Бразилското звено на испанската банка Banco Santander SA планира да привлече 200 млн. долара чрез първично публично предлагане на борсите в Сао Паоло и Ню Йорк. На инвеститорите ще бъдат предложени ценни книжа, които ще се равняват на 55 обикновени или 50 привилегировани акции.

Засега конкретните условия на първичното публично предлагане не са ясни, в това число и кога ще се проведе IPO-то. Banco Santander уточнява единствено, че се надява да привлече 200 млн. долара, които да използва за да укрепи капиталовата си база и да разшири клоновата си мрежа в страната.

Banco Santander SA е третата по големина банка в Испания, а подразделението й в Бразилия има активи за близо 289 млрд. бразилски реала, или 154,8 млрд. щатски долара, към края на юни. За първото полугодие на тази година бразилското звено е генерирало 20% от нетната печалба на цялата финансова група и 53% от печалбата й от дейността в Латинска Америка.

Banco Santander SA разшири своето присъствие в най-голямата икономика в Латинска Америка чрез няколко придобивания в банковия сектор през последните години. Последно бе поглъщането на бразилското звено на холандската финансова група ABN Amro, предаде Ройтерс.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още