IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полска мина за въглища планира да набере $166 млн. чрез IPO-то си

Lubelski Wegiel Bogdanka търси финансиране за плановете да удвои производството си до около 11 млн. тона въглища годишно до 2014 г.

10:25 | 30.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Полска мина за въглища планира да набере $166 млн. чрез IPO-то си

Полският държавен производител на въглища Lubelski Wegiel Bogdanka SA планира да набере около 528 млн. злоти (166 млн. долара) от първичното си публично предлагане на акции (IPO), което се очаква да е най-голямото в региона от ноември насам, съобщи Bloomberg.

Компанията, която ще стане първата публично търгувана полска мина за въглища в страна, която разчита на такива горива за задоволяване на 96 на сто от нуждите си от електроенергия, е определила цена на акциите за IPO-то между 42 и 48 злоти. Окончателната цена за пласирането на 11-те млн. акции ще бъде определена на 5 юни.

Мината си е поставила за цел да продаде дял от 32 на сто в периода между 1 и 10 юни, а акциите ще започнат да се търгуват до 25 юни, според проспекта на дружеството. IPO-то е част от плана на правителството да ускори продажбата на държавни активи, за да подкрепи публичните финанси в условията на криза.

Базираната в източната част на Полша Bogdanka търси финансиране за плановете си да удвои производството си до около 11 млн. тона въглища годишно до 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още