IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири нови публични компании дебютират на БФБ на 4 юни

Дружествата са Бряст-Д АД-Добрич, Вита Ми Холдингс АД, Енергони АД и Уелкъм Холдингс АД

14:49 | 27.05.09 г.
Четири нови публични компании дебютират на БФБ на 4 юни

На 4 юни (четвъртък) на БФБ ще бъдат въведени за търговия книжата на четири нови публични компании, като за целта борсата ги регистрира на Неофициален пазар на акции, Сегмент А.

Дружествата са Бряст-Д АД-Добрич с присвоен борсов код 7В5, Вита Ми Холдингс АД с код VM5, Енергони АД (2EL) и Уелкъм Холдингс АД с присвоен борсов код WCO.

И четирите компании дебютират на БФБ чрез вторично листване.

Емисията на Уелкъм Холдингс е в размер на 50 хил. лв., разпределени в 50 хил. броя обикновени акции, с номинална стойност 1 лев всяка. Инвестиционните намерения на дружеството са да подпише франчайзинг договор с канадската Кофе Тайм, за да представлява марката у нас, както и да изгради верига от типа „кофи-шоп” под собствена марка.

Учредители на Уелкъм Холдингс АД са Василиос Мухтарис с 99,998% от капитала и Димитриос Бинтудис с 0,002%.

Василиос Мухтарис притежава 99,998% и от капитала на Вита Ми Холдингс АД, чиято емисия е в размер на 50 хил. лв., разпределени в 50 хил. броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Основната дейност на това дружество е свързана с пазара на недвижими имоти както в България, така и в Гърция, и по-конкретно с пазара на бизнес имоти. Дружеството смята да изгради търговски център в района на София.

Бряст-Д АД е дъщерно на Албена Инвест Холдинг АД (96,78% дял) и се занимава с производство на пълна гама обзавеждане за хотели и ресторанти, офиси и магазини, вили и домове по типов и индивидуален проект.

Емисията на Бряст-Д е в размер на 400 хил. лв., разпределена в 400 хил. акции с номинал 1 лев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още