IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новоучредено дружество за имоти заяви листване на БФБ

Вита Ми Холдинг АД планира да изгради търговски център врайона на София за 20 млн. евро

10:56 | 19.05.09 г.
Новоучредено дружество за имоти заяви листване на БФБ

Вита Ми Холдингс АД-София е подало заявление за допускане до търговия на Неофициален пазар на акции, Сегмент А, съобщи БФБ-София.

Основната дейност на емитента е свързана с пазара на недвижими имоти, както в България, така и в Гърция, и по-конкретно с пазара на бизнес имоти.

Емисията на Вита Ми Холдингс е в размер на 50 хил. лв., разпределени в 50 хил. броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството. Присвоеният борсов код на акциите е VM5.

Василиос Мухтарис притежава 99,998% от капитала на Вита Ми Холдингс АД.

Дружеството е учредено в края на миналата година, като до момента няма приходи, разходи и печалба.

Вита Ми Холдингс смята да изгради търговски център в района на София, като за целта са му необходими около 20 млн. евро, става ясно от проспекта му. Финансирането на инвестицията ще се осъществи чрез увеличение на капитала и чрез дългов капитал. Увеличението на капитала се планира да бъде осъществено до края на 2009 г., а размерът му ще е 5 млн. лв.

Необходимият парцел за изграждане на този обект е между 40 и 60 дка, като в момента Вита Ми Холдингс води преговори с потенциален клиент, който да наеме бъдещия търговски център за период от 20 години, става ясно още от проспекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още