IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интерскай АД дебютира на БФБ на 25 март

Присвоеният борсов код на емисията е N0K

10:48 | 17.03.09 г.
Интерскай АД дебютира на БФБ на 25 март

Емисията на Интерскай АД-Лесново ще бъде въведена за търговия на 25 март, сряда, съобщи БФБ-София.

Акционерният капитал на Интерскай е разпределен в 8 370 000 броя акции с номинал 1 лев. Присвоеният борсов код на емисията е N0K.

В момента мажоритарен акционер с 99,99% от капитала на Интерскай АД е Албена Холдинг АД. Мажоритарният пакет акции от капитала на Интерскай обаче ще бъде закупен от Албена АД за 22,6 млн. лв., съгласно решение на Общото събрание на акционерите (ОСА) на последното.

Предметът на дейност на Интерскай се осъществява в две насоки: управление на летателна площадка „Лесново” и управление на самолети. Основната сфера на дейност включва отдаването под наем на леки самолети и вертолети и предоставяне на летищна площадка за учебна летателна дейност.

Интерскай има свидетелство за авиационен оператор. За 2008 г. летище Лесново има близо 8000 кацания, което е сериозен ръст спрямо предишни периоди. Компанията ще разшири предлаганите авиационни услуги и чрез специализирани и чартърни полети.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още