IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Септона България дебютира на БФБ на 14 януари

Присвоеният борсов код на акциите е SB0

15:05 | 07.01.09 г.
Септона България дебютира на БФБ на 14 януари

На 14 януари ще стартира търговията с акциите на Септона България АД, съобщи БФБ-София. Компанията дебютира на БФБ чрез вторично листване.

За целта емисията на компанията, която е разпределена в 1 233 650 броя акции, е регистрирана на Неофициален пазар на акции, сегмент „А“. Присвоеният борсов код на акциите е SB0.

Предметът на дейност на компанията включва производство на фармацевтични и сходни продукти, козметика, ветеринарни и химеотерапевтични продукти, диетични и бебешки храни, средства за обслужване на бебета и болни, пластмасови стоки за домакинска употреба, превързочни материали, хигиенни материали за медицината и болничното обслужване, производство и обработка на суровини и помощни материали от всички тези продукти. Компанията се занимава и с търговия с описаните по-горе стоки на дружеството в страната и износ в чужбина.

Производството на дружеството е съсредоточено в две основни направления - готови продукти и полуфабрикати. Септона - България АД е единствено дъщерно дружество на Септона АД - Гърция, като гръцкото дружество притежава 87,97% от капитала.

За миналата година Септона България има приходи от малко над 6 млн. лв. и печалба от 640 хил. лв., сочи справка в Търговския регистър.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още