IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания на Дерипаска отлага планирано IPO в Хонконг

Да се продава дял от такава многообещаваща компания в условията на глобално падане на борсовите индекси не е рационално, обясняват решението си от групата

12:13 | 27.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Компания на Дерипаска отлага планирано IPO в Хонконг

Рудодобивната компания Strikeforce Mining and Resources (SMR), която е част от холдинга „Базов елемент” на руския милиардер Олег Дерипаска, отлага за неопределено време планираното за този месец първично публично предлагане на акции (IPO) в Хонконг, пише вестник „Ведомости”, позовавайки се на съобщение от SMR. 

„Да се продава дял от такава многообещаваща компания в условията на глобално падане на борсовите индекси не е рационално”, е заявил генералният директор на SMR.

От ръководството на SMR са казали още, че „към момента каквито и да било прогнози кога ще се проведе IPO са преждевременни” и че „този въпрос ще бъде обсъден, когато ситуацията на финансовите пазари се стабилизира и стане ясно какви са пълните последствия от кризата”.

Руски анализатори коментират, че решението за отлагането на IPO на SMR не е изненада при сегашната ситуация на фондовите пазари. Същевременно те не изключват възможността отложеното IPO на SMR да се проведе през следващата година.

SMR сега се оценява на около 1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още