IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OTP Bank обмисля листване на Варшавската фондова борса

На WSE са листнати 366 компании, от които 341 са местни, а останалите 25 са чужди

16:14 | 29.09.08 г.
OTP Bank обмисля листване на Варшавската фондова борса

Унгарската OTP Bank, която присъства на българския пазар чрез дъщерната си банка ДСК, обмисля листване на Варшавската фондова борса (WSE), съобщиха от последната.

Плановете на OTP включват дебютиране на борсата в Полша чрез вторично листване, като впоследствие акциите на банката да бъдат включени към състава на местния blue-chip индекс – WIG 20 Index.

На WSE са листнати 366 компании, от които 341 са местни, а останалите 25 са чужди.

На 1 октомври тази година Съветът на директорите на Софарма АД-София взе решение за листване на акциите на дружеството на фондовата борса във Варшава.

Варшавската борса, която е втора по пазарна стойност в региона след Виенската фондова борса, имаше интерес да придобие дял в борсите в Прага, София и Любляна. В началото на октомври обаче изпълнителният директор на WSE Людвик Соболевски заяви, че Варшавската фондова борса се отказва от дял в борсите в София и Любляна и че се интересува от борсите в Румъния и Украйна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още