IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два АДСИЦ-а набраха близо 20 млн. лв. от пазара

Записани и платени са 18 млн. акции, представляващи 100% от увеличението на капитала на Агроенерджи АДСИЦ-София

14:28 | 17.07.08 г.
Два АДСИЦ-а набраха близо 20 млн. лв. от пазара

Подписката за увеличението на капитала на Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ и Агроенержди АДСИЦ приключи успешно, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Записани и платени са 18 млн. акции, представляващи 100% от увеличението на капитала на Агроенерджи АДСИЦ-София, в резултат на което по набирателната сметка на дружеството са постъпили 19,8 млн. лв.

Предложените акции от Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ бяха 150 хил. с номинална и емисионна стойност 1 лев. Така общо двата АДСИЦ-а набраха 19,95 млн. лева.

Учредители на Агроенерджи АДСИЦ са "Вентчър Екуити България" ЕООД с 65% от капитала, институционалният инвеститор договорен фонд "Алфа Индекс Имоти" чрез УД "Алфа Асет Мениджмънт" ЕАД с 30%, Юлиан Белев и Николай Добрилов с по 2,5% всеки. Дружеството ще бъде специализирано в инвестиции в земеделска земя.

Учредители на Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ са „Невел - П” ООД със 70% от капитала, ДФ „Ти Би Ай Хармония” с 15 % и ДФ „Ти Би Ай Динамик” с 15%.

Основният пазар, към който дружеството се насочва, е пазарът на имоти в България с търговско, административно, жилищно, спортно/развлекателно и ваканционно предназначение, включително общественообслужващи, производствени, складови, курортни, вилни, ваканционни сгради и съоръжения, в т.ч. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба.

Свързани компании:

Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ(BLCA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още