IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Equest отлага листването на Техномаркет за есента

Причина сa спадовете на международните фондови борси и слабият интерес от страна на инвеститорите

12:23 | 09.07.08 г.
Equest отлага листването на Техномаркет за есента

Инвестиционният фонд Equest Investment Balkans (EIB), който придоби румънската верига за електроника Domo и българската Техномаркет, е отложил първичното публично предлагане на новата TechnomarketDomo, резултат от сливането на двете, за септември, пише Ziarul Financiar.

Като причина се посочват спадовете на международните фондови борси и слабия интерес от страна на инвеститорите.

От началото на годината индексът S&P 500 е регистрирал спад от 12,5% до 1988 пункта, като Букурещката фондова борса е отбелязала понижения от над 7 млрд. евро.

Най-вероятно Equest ще листне 25% от акциите на дружеството, казва главният изпълнителен директор на Domo Лоранд Сзарвади. Той не е пожелал да уточни сумата, която компанията смята да привлече при листването.

Спадът в търгувания обем на европейските капиталови пазари е убедил мениджмънта на EIB, че то трябва да бъде отложено, въпреки че вече всички формалности са били подготвени и са били проведени промени на ниво мениджмънт, пише изданието.  

В края на миналата година от EIB съобщиха за Investor.bg, че обмислят листване на Lynx Properties BV, компанията майка на Domo и Техномаркет, на борсата в София и/или Букурещ.

По-рано тази година от компанията обявиха, че ще решат за предлагането през април. 

През 2007 г. компанията придоби 33,5% от Рила Самоков 2004 АД – дружеството, което развива проекта Супер Боровец и притежава земи в курорта, както и дял от 94% в Новера, която притежава трите компании за управление на отпадъци в София. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още