IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на ЖП Инфраструктура премина успешно

Подадени са поръчки за общо 2 528 851 акции, което е над минималния определен праг от 2 500 000 акции

11:25 | 30.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
IPO-то на ЖП Инфраструктура премина успешно

IPO-то на Железопътна инфраструктура – холдингово дружество АД приключи успешно, като са подадени поръчки за общо 2 528 851 акции, което е над минималния определен праг от 2 500 000 акции, съобщиха от компанията.

Съотношението между броя на акциите, удовлетворени по лимитирани и пазарни поръчки, е приблизително 9,3 на сто, като делът на институционалните инвеститори е приблизително 2%.

Цената на пласиране бе определена на 5 лв. на акция. Набраните средства от публичното предлагане, които ще постъпят в ЖП Инфраструктура, възлизат на 12 644 255 млн. лв.

Дружеството предложи за записване при условията на първоначално публично предлагане 5 583 411 нови акции с номинална стойност 1 лв.

Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на Българската фондова борса (free-float), ще са приблизително 4,3% от общия брой акции на дружеството след увеличението на капитала. Очаква се търговията с акциите на Железопътна Инфраструктура – Холдингово Дружество АД да стартира около средата на месец август.

Заплащането на записаните акции започва от утре (1 юли). Крайният срок за плащане на разпределените акции по набирателната сметка е до 3 юли. Плащането се счита извършено от деня, в който набирателната сметка е заверена със съответната сума.

Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната програма на Железопътна Инфраструктура – Холдингово Дружество АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още