IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руското летище Шереметиево може да проведе IPO в края на годината

С провеждането на IPO се цели финансирането на разходите по реконструкция на летището, които се оценяват на около 2,5 млрд. долара

17:31 | 24.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руското летище Шереметиево може да проведе IPO в края на годината

Международно летище Шереметиево активно се подготвя за провеждане на първично публично предлагане (IPO), е съобщил днес генералният директор на летището Михаил Василенко, цитиран от К2Кapital.

По думите на Василенко е възможно IPO-то да се проведе в края на годината, но решението ще бъде взето от държавата, която е собственик на летището. С провеждането на IPO се цели финансирането на разходите по реконструкция на летището, които се оценяват на около 2,5 млрд. долара.

Шереметиево е второто по големина летище в Русия и най-голямото в сектора на редовните международни превози. През 2007 г. летището е обслужило 14,4 млн. пътници, а за първите 5 месеца на тази година пътникопотокът се е увеличил с 11,4% на годишна база, достигайки близо 5,7 млн. човека.

На летището кацат самолети на 40 авиокомпании. По прогнози на експерти към 2015 г. Шереметиево ще обслужва около 25 млн. пътници годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още