IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дружество на ЖП инфраструктура ХД с два нови договора

21:12 | 12.06.08 г.
Дружество на ЖП инфраструктура ХД с два нови договора

Рeмонтно - възстановително предприятие (РВП) Кьоне, което е дъщерно дружество на „ЖП инфраструктура холдингово дружество” АД спечели открит конкурс и подписа рамково споразумение за срок от 4 години /2008-2011 год./ за изпълнение на обществена поръчка за антикорозионна защита на стоманени железопътни мостове. Възложител по споразумението е Национална Компания „Железопътна инфраструктура”, съобщиха от дружеството.

За да се осигури по-дълъг експлоатационен живот на дадените стоманени железопътни мостове ,те трябва да бъдат почистени чрез песъкоструене и върху тях да се положи антикорозионно покритие за запазване надеждността, носимоспособността и дълготрайността им. В момента е налице напреднал стадий на корозия за някои от тях.

Състоянието на антикорозионната защита на стоманените мостове и планиране изпълнението на ремонтните работи за нейното периодично възстановяване, съгласно действащите нормативни документи в Национална компания “ЖИ”, се установява и планира на основата на Генералната ревизия на съоръженията. Тя се извършва периодично през 5 години.

Програмата за изпълнение на антикорозионната защита на стоманените мостове, предвидена за периода 2008-2011 г., се основава на проведените генерални ревизии през периода 1997-2007 год. и включва в себе си 43 обекта с общ обем на работите от около 53 790 кв. м.
РВП Кьоне подписа този месец и договор за среден ремонт на 139 бр. вагони тип FALS”, с възложител ТЕЦ Бобов Дол ЕАД за срок от година и половина.

На 9 април Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД - София.

Емисията е в размер на 5 583 411 обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и минимална емисионна стойност от 5 лв. всяка. Емисията ще бъде издадена в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, съгласно взето решение от Общото събрание на акционерите на дружеството.

Дружеството е с двустепенна система на управление, като председател на надзорния съвет е Васил Божков, а председател на управителния съвет – Явор Хайтов.

Основни акционери на дружеството са Васил Божков, притежаващ 80% от капитала, и Орлин Хаджиянков с 20%.

Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД консолидира дейността на четири дружества от железопътния бранш - Ремонтновъзстановително предприятие – Кьоне АД – София, Локомотивен и вагонен завод ЕАД – Русе, Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД – София и Национален изследователски институт по транспорта ЕООД – София.

Приоритет на емитента и неговите дъщерни дружества е утвърждаване на групата като най-голямата структура в страната, специализирана в изграждане, ремонт и модернизация на ЖП инфраструктура и подвижен ЖП състав (локомотиви, мотриси, вагони).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още