IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две нови дружества за недвижими имоти излизат на борсата

Емисията на Винъс АД е в размер на 3 062 500 лв., а тази на Би Джи Ай Груп АД е в размер на 9 000 000 лв

15:12 | 16.05.08 г.
Две нови дружества за недвижими имоти излизат на борсата

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспектите за допускане до търговия на Винъс АД и Би Джи Ай Груп АД, съобщи КФН.

Емисията на Винъс АД е в размер на 3 062 500 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

Основната сфера на дейност на дружеството е свързана с покупко-продажба на недвижими имоти , отдаване под наем, предоставяне на всякакъв вид услуги, свързани с поддръжката и техническото обслужване на недвижими имоти.

„Винъс” АД е с едностепенна система на управление, като в СД влизат: Йоанис Бонакис – изпълнителен директор и председател на СД, Йоанис Сахинис – член на СД и Емануил Калайцакис - – член на СД. Акционери на дружеството са  „Акинита” АД с 36,95% от капитала, Димитриос Полихронос с 34,40%, Ангелос Мойгариас с 11,02%, Йоанис Бонакис с 7,64% и Йоанис Сахинас с 6,37%.

Емисията на Би Джи Ай Груп АД е в размер на 9 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

Основната сфера на дейност на дружеството е свързана с покупко-продажба на недвижими имоти. Инвестиционните цели на дружеството са придобиване на недвижими имоти с цел последваща продажба и/или извличане на доходи от тях, строителство върху регулирани поземлени имоти.

Би Джи Ай Груп АД е с двустепенна система на управление, като изпълнителен директор и представляващ дружеството е Михаела Колева. Акционери на дружеството са: инвестиционен фонд от затворен тип „Инвестор” с 84% от капитала, инвестиционен фонд от затворен тип „Инвестор България и Румъния” с 15,998%, и Николай Майстер с 0,002%

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още