IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидер на словенския застрахователен пазар планира IPO

Най-голямата презастрахователна компания Pozavarovalnica Sava d.d планира да привлече над 266 млн. евро от пазара

12:29 | 10.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Лидер на словенския застрахователен пазар планира IPO

Словенският презастраховател Pozavarovalnica Sava d.d. планира да организира първично публично предлагане (IPO) на борсата в страната, като очакваният приход от 266 млн. евро се очаква да бъдат насочени по посока експанзия в държавите от Балканския полуостров, предава Bloomberg.

Ценовият диапазон, в който се очаква да стане IPO-то, е в границите 28 – 38 евро. Предвижда се процедурата да започне на 12 май, като за продажба ще бъдат предложени общо 7 млн. акции, съобщават от компанията.

Sava Re е собственост на Slovenian Resitution Fund d.d. (SOD), която ще запази 25 процента плюс една акция от капитала на дружеството, става ясно от плановете на базираната в словенската столица Любляна компания. Мениджър по предлагането ще бъде UniCredit Markets & Investment Banking, а емисията ще бъде листната за търговия на Люблянската фондова борса.

Листването на компанията може да се приеме като сигнал за стабилизиране на пазара в страната. От началото на годината основният индекс Total Market се е понижил с 23,4 на сто. Основната част от спада беше отбелязана през първото тримесечие на годината, когато индексът падна с близо 24 на сто. От края на април обаче се наблюдава известна стабилизация и за изминалата седмица показателят нарасна с 3,04 на сто до 8 708,68 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още