IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IT компанията Европа лайн груп АД се листва на борсата

Емисията е в размер на 50 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв.

11:42 | 16.04.08 г.
IT компанията Европа лайн груп АД се листва на борсата

Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от Европа лайн груп АД - София, съобщи надзорът.

Емисията е в размер на 50 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и представлява съдебнорегистирания капитал на дружеството. Емисията и дружеството са вписани в публичния регистър на КФН.

Дружеството е представител и подизпълнител в областта на високите технологии в ИТ сектора, здравеопазването и сателитните разработки. Европа лайн груп АД планира да извършва дейност по изготвянето на проекти по Седма рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие, консултации по Европейски проекти и програми и в областта на високите технологии.

Компанията има сключени договори с три дружества – Aratos Technologies S.A., Ionian technologies ltd. и Zeus Consulting S.A. – Гърция.

Дружеството е с едностепенна система на управление, като председател на СД е Николаос Богониколос , изпълнителен директор - Симеон Топчийски.Те са и основни акционери в Европа лайн груп” АД - Николаос Богониколос притежава 70% от капитала му, а Симеон Топчийски – 30%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още