IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с книжата на Далия и Март България стартира в понеделник

Присвоеният борсов код на акциите на Далия е DALIA, а на Март България - MART

17:45 | 08.04.08 г.
Търговията с книжата на Далия и Март България стартира в понеделник

Датата на въвеждане за търговия на акциите на Далия ЕАД и Март България АД е 14 април, понеделник, съобщи БФБ-София.

Присвоеният борсов код на акциите на Далия е DALIA, а на Март България е MART.

Емисията на Далия е разпределена в 400 000 броя акции с номинал 1 лев, а на Март България представлява 1 млн. акции с номинал 1 лев.

Основната сфера на дейност на Март България е разпространение на предплатени пакети от услуги на опериращите в страната мобилни оператори. От 2006 г. дружеството разработва проект за електронна дистрибуция на ваучери с фиксиран и нефиксиран номинал, т.нар. “top-up service”.

Март България АД е с едностепенна система на управление, като в състава на Съвета на директорите влизат Момчил Аврамов – председател на СД, Петър Табов, зам.-председател на СД и Димитър Манолов – изпълнителен директор.

Основни акционери са Момчил Аврамов, притежаващ 50% от капитала на дружеството и Петър Табов, също с 50%.

Основната дейност на Далия ЕАД е производство и търговия на мебели от масив – модулни шкафове, детайли, плотове и елементи от масив. Дружеството се специализира в две направления – висококачествено попарване и сушене на дървен материал и производство на мебели и детайли от масив.

Едноличен собственик на „Далия” ЕАД е ЕТ „Димов -27 – Христо Христов”.

„Далия” ЕАД е с едностепенна система на управление, като в състава на Съвета на директорите влизат Христо Христов – председател на СД и изпълнителен директор, Петър Дунчев, зам.-председател на СД и Пламен Паришев – член на СД.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още