IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов проект на Капман за ВЕИ планира листване на борсата

Делът на Капман в проекта е 20%, останалите са на основен вложител в ИД Капман Капитал - Пропърти Дивелъпърз ООД

14:51 | 17.03.08 г.
Нов проект на Капман за ВЕИ планира листване на борсата

Капман Гриин Енерджи Фонд ЕАД е името на новосъздадена компания с участието на Капман АД, която ще инвестира в проекти за възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Дружеството, което е с уставен капитал от 500 хил. лв., има амбицията да се листва на БФБ-София, съобщи за Investor.bg Николай Ялъмов, председател на Съвета на директорите (СД) на УД Капман Асет Мениджмънт АД.

Делът на Капман АД в компанията е 20%, докато останалите 80%, или вноска от 400 хил. лв., са на Пропърти Дивелъпърз ООД, 90% от което е собственост на молдовския гражданин Октавиан Николае Туркан.

С цел въпросната инвестиция Пропърти Дивелъпърз ООД е намалила участието си в ИД Капман Капитал АД от 5,46% на 3,8%, показва седмичният бюлетин на Централен депозитар АД. Тегленето е за около 250 хил. лв.

От бюлетина става ясно още, че през миналата седмица е имало и внасяне във високодоходен договорен фонд. Изпълнителният директор на Инвестбанк Владимир Владимиров е придобил 10,2% от ДФ Инвест Актив, а Радост Владимирова е придобила 15,32% от същия договорен фонд.

Доверие Обединен холдинг пък е придобил 3,5% от капитала на Хидроизомат АД и вече притежава 6,997%, а продавач е дъщерният подхолдинг Индустриален холдинг Доверие, който е намалил участието си до 49,05%.

Строй БГ ООД е придобило 9,7% от капитала на Добротица-БСК АД и вече притежава 43,7%, показва бюлетина на Централен депозитар.

В резултат на репо-сделка през миналата седмица Химимпорт Инвест е придобил 8,66% от Химимпорт и вече притежава 76,38%, а Уникредит Булбанк е намалил участието си с 8,66% в капитала на холдинга.

Също в резултат на репо-сделка Юником Консулт ЕООД е намалил участието си в Инвестор. БГ на 14 март от 12,11% на 7,94% и в същия ден отново го е увеличил до 12,11%.

Свързани компании:

ДФ Капман Капитал(6C3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още