IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потвърдиха проспекта за IPO на Инвестбанк

Капитализацията на банката достига 576 млн. лв. при обявената максимална цена в първичното публично предлагане

16:54 | 25.02.08 г.
Владимир Владимиров. Снимка: Личен архив
Владимир Владимиров. Снимка: Личен архив

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от ТБ Инвестбанк АД, гр. София, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, съобщи регулаторният орган.

Емисията е в размер на 10 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и определена емисионна стойност в ценовия диапазон от 5,90 лв. (минимална емисионна стойност) до 7,20 лв. (максимална емисионна стойност). При записване на акциите при обявената максимална цена пазарната капитализация на банката може да достигна 576 млн. лв.

Основните сфери на дейност на банката са операции, свързани с управление на активи, които включват корпоративно банкиране и банкиране на дребно и операции, свързани с управление на пасиви – депозити, касово обслужване, дебитни и кредитни карти.

В момента Инвестбанк има капитал от 70 млн. лв., разпределен в 70 млн. акции. При успешно IPO капиталът на банката би достигнал 80 млн. лв., разпределен в същия брой акции.

ТБ Инвестбанк АД е дъщерно дружество от холдинговата структура на „Феста Холдинг” АД, което е основен акционер, притежаващ 70,10% от капитала на банката.

Развитието на ипотечната криза в САЩ не е фактор за сроковете по листването на банката, каза в края на 2007 г. изпълнителният директор на Инвестбанк Владимир Владимиров.

На база цените на публичните банки в началото на януари тази година беше изготвен анализ „Подценена или надценена е Инвестбанк спрямо останалите банки на пазара?“.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още