IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Листването на румънската Romtelecom се очаква през октомври

Излизането на борсата е поставено в зависимост от пазарните условия на международните борси и в Румъния

15:44 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Листването на румънската Romtelecom се очаква през октомври

Листването на 46-процентния държавен дял от телекомуникационна компания на Румъния Romtelekom се очаква да бъде проведено през октомври, като основният фактор, от който зависи това са конюнктурните условия на международните пазари и на борсата в Румъния, предава ReporterNet.

Говорейки оптимистично, ако всичко върви добре, периодът в който планираме IPO-то, е октомври-ноември. В момента водим разговори с борсите в Букурещ, Лондон и Виена“, е казал министърът на телекомуникациите в Румъния Карлой Борбели пред вестник Business Standart.

Към момента Румъния държи 46 на сто от телекома, а останалите акции на Romtelecom са собственост на гръцката компания ОТЕ Group, която управлява дружеството като мажоритарен собственик. Министър Борбели даде индикации, че вече са проведени консултации за избиране на мениджър по листването на държавния дял. Според министъра инвеститорският интерес към сектора на телекомуникациите в Централна и Източна Европа все още е голям и целта на държавата е да постигне възможно най-високата цена за компанията.

От гръцката компания OTE не са се противопоставили на IPO-то на Romtelecom, но не са съгласни да се излиза на пазара при сегашното състояние на фондовия пазар, тъй като така би се стигнало до подценяване на акциите на дружеството, добавя още информационният сайт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още