IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централен Депозитар регистрира новите акции на Агрия Груп Холдинг

Компанията е подала и заявление за вписване в регистъра на Комисията за финансов надзор

14:35 | 19.02.08 г.
Централен Депозитар регистрира новите акции на Агрия Груп Холдинг

Новите акции от увеличението на капитала на Агрия Груп Холдинг АД - Варна са регистрирани по сметки на инвеститорите в Централен Депозитар АД и е издаден акт за регистрация и депозитарни разписки, които могат да бъдат получени от всеки от инвеститорите чрез съответния инвестиционен посредник по мястото на подаване на заявка. Съобщението е от мениджъра по публичното предлагане на ОББ.

Определената от водещия мениджър на емисията Обединена Българска Банка АД и емитента Агрия Груп Холдинг АД цена на пласиране на акциите от увеличението на капитала бе в размер на 9,04 лв. на акция. Набраните средства от публичното предлагане, които са постъпили в Агрия Груп Холдинг АД са 15,368 млн. лв.

Междувременно Агрия Груп Холдинг АД е подало заявление заедно с необходимите документи за вписване на дружеството и на емисията акции от увеличението на капитала му чрез първично публично предлагане в регистъра по чл.30, ал.1, т.3 от Закона за комисията за финансов надзор, воден от КФН. Незабавно след решението на Комисията ще бъде подадено заявление до Българска Фондова Борса-София АД за приемане на акциите за търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на Българската фондова борса (фрийфлоут), ще са 25% от капитала. Очаква се акциите на Агрия Груп Холдинг АД да бъдат приети за търговия на Българска Фондова Борса - София в началото на месец март 2008 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още