IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БГ Агро отлага листването до „възстановяване на капиталовия пазар“

Решението на СД е съгласувано с водещия мениджър на предлагането

16:47 | 08.02.08 г.
БГ Агро отлага листването до „възстановяване на капиталовия пазар“
Във връзка с влошената обстановка на международните и българския финансови пазари Съветът на директорите на БГ Агро АД е взел решение за отлагане на първоначалното публично предлагане, което бе планирано за средата на февруари, съобщи БФБ-София.

Решението на СД е съгласувано с водещия мениджър на предлагането „УниКредит Булбанк" АД и е взето в съответствие с проспекта за публичното предлагане и допускане до борсова търговия на акции на дружеството, потвърден с решение на Комисията за финансов надзор.

Отлагането се очаква да продължи до възстановяване на капиталовия пазар в страната и възвръщане на инвеститорския интерес към дяловите ценни книжа, който да осигури адекватна пазарна оценка на акциите на БГ Агро АД и успешно приключване на предлагането, но не по-късно от посочения в проспекта краен срок, а именно 31 декември 2008 г.

До взимане на решението за отлагане проспектът и съобщение за публичното предлагане не са публикувани и предлагането все още не е започнало.
 
Планирано бе дружеството да стане публично чрез SPO. Емисията на БГ Агро е в размер на 6 053 616 броя обикновени акции, с номинална стойност 1 лев всяка, като се предвиждаше възможност да бъдат разпределени допълнително до 4 035 744 броя акции. По този начин общият брой предлагани книжа трябаше да достигне 10 089 360 броя, което представлява 25 на сто от всички издадени от дружеството акции.
 
Припомняме, че миналия месец IPO-то на Меком АД стана първото с удължен срок на подписката, а от предложените 3 млн. акции на Херти АД, записани бяха едва 13 797 броя при минимална емисионна цена 3,1 лева. IPO-то на Херти се счита за успешно, тъй като минимално изискуемият брой книжа за целта бе 1 акция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още