IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Херти: Основната цел да станем публична компания е изпълнена

Именно затова минимумът за успешна емисия беше една акция, както и IPO-то не беше отложено, заяви Елена Захариева, ДВИ на дружеството

09:15 | 30.01.08 г.
Херти: Основната цел да станем публична компания е изпълнена
Във връзка с обявения в понеделник резултат от публичното предлагане на Херти АД потърсихме ръководството на дружеството в лицето на Елена Захариева, директор за връзки с инвеститорите (ДВИ) и основен акционер в Херти с 33% дял съвместно със свързаните лица.

- Г-жо Захариева, удовлетворена ли сте от IPO-то на Херти?

Основната цел да станем публична компания е изпълнена. Именно затова като минимум за успешна емисия беше заложено записването на 1 акция. Публичният статут е възможност инвеститорите да се запознаят с нас, тъй като ние не продаваме за масовия потребител, не правим реклама. Фокусирани сме върху подаването на отчети и информация, както и върху осъществяване на инвестиционната си стратегия. Публичността ще ни даде предимства при набиране на капитал и банково финансиране.

- Кой беше виновен за слабия интерес към акциите ви?

Ситуацията на пазара беше тежка и сложна. Ние обаче не пожелахме отлагане на IPO-то.

- Имаше ли сред купувачите договорни фондове, защото пенсионните не могат да участват в IPO?

Не, довериха ни се около 30 физически лица, записвайки 13 797 акции. Имаше и оферти при цени 3,5 лв. за акция и 4 лв. за акция и ние сме благодарни за тази оценка.

- Кой е виновен за забавянето на IPO-то, за което се говореше от много време?

На практика проспектът беше подаден на 3 октомври, след това бяха внесени и поисканите корекции, което стана в началото на ноември. Отговорът трябваше да бъде даден до 28-30 ноември, но одобрението получихме на 12 декември и преценихме, че вече няма време за осъществяване на IPO през декември, а и очаквахме началото на 2008 г. да бъде благоприятно.

Свързани компании:

Херти АД(HERT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още