IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емисията на Софарма Трейдинг ще бъде въведена за търговия в сряда

Присвоеният борсов код е SFTRD

12:27 | 28.01.08 г.
Емисията на Софарма Трейдинг ще бъде въведена за търговия в сряда
БФБ-София регистрира на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” емисията акции на Софарма Трейдинг АД-София, като търговията с акциите на дружеството ще стартира на 30 януари (сряда), съобщиха от борсата.

Емисията на Софарма Трейдинг е разпределена в 30 000 000 акции с номинал 1 лев. Присвоеният борсов код е SFTRD.

Предметът на дейност на дружеството е търговия на едро и дребно с лекарствени средства и санитарнохигиенни материали, транспортна и спедиционна дейност, покупка, строителство и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба.

Близо 100% от капитала на компанията е собственост на Софарма АД. В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев заяви, че се предвижда free-float за Софарма Трейдинг от 10 на сто.

Софарма Трейдинг предлага близо 6 000 артикула и разполага с автопарк от над 130 транспортни средства, различни по тонаж и размери. Седемте бази в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас, Разлог и Враца осигуряват достъп до всяка точка на България в рамките на 2 часа, става ясно от сайта на дружеството.

Ежедневно компанията обслужва 1 200 клиенти - аптеки (вериги аптеки и единични аптеки) и медицински заведения (болници, ЦСМП, амбулатории за индивидуална медицинска практика). Всеки ден се извършват около 1 000 доставки, а директните продажби на месец надхвърлят 50 000.

Дружеството има над 500 служители. През 2006 г. Софарма Трейдинг АД заема втора позиция на българския пазар. Общият пазарен дял на компанията за последното тримесечие на 2006 г. е 15,7%, като делът в болничния сегмент е 28,2, а в аптечния – 13,4%. До края на 2007 г. се предвижда пазарният дял да нарастне до 27,9%, а бюджетът на компанията – до 25,6 млн. лв.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още