IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проспектът на Агрокапитал ще бъде внесен в КФН до средата на февруари

Мениджъри на емисията ще са Елана Трейдинг и КМ Инвест

11:20 | 17.01.08 г.
Проспектът на Агрокапитал ще бъде внесен в КФН до средата на февруари
В края на януари ще се проведе Общо събрание на акционерите на Агрокапитал, на което ще бъде гласувано публично предлагане на акции на компанията, като инвестиционни посредници ще бъдат Елана Трейдинг и КМ Инвест, съобщиха от Елана.

Мениджърите на емисията планират да подготвят и внесат за одобрение в Комисията за финансов надзор проспекта за публичното предлагане до средата на месец февруари. 

Агрокапитал АД притежава мажоритарни дялове в капитала на Свинекомплекс Бръшлен АД и Свинекомплекс Самуил АД, които оперират в областта на свиневъдството и управляват високотехнологични свинекомплекси в България, чието производство е базирано на датска генетика.

Свинекомплексите на дъщерните дружества на Агрокапитал осигуряват на месопреработвателната индустрия 72 000 прасета годишно. Компанията регистрира годишни консолидирани продажби от 24 млн. лв. и нетна печалба от 7,4 млн лв. за 2006г.

Резултатите за 2007г. са сходни въпреки високата цена на житото през последната година, което е основна част от необходимата суровина за изхранване на живото стопанство.

Справка в АПИС сочи, че Димитър Велков Димитров и Николай Георгиев Николов притежават по 50% в капитала на Агрокапитал.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още