IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БГ Агро АД внесе в КФН проспект за вторично публично предлагане

Планирано е SPO-то да се проведе през първото тримесечие на 2008г. съвместно с водещия мениджър – УниКредит Булбанк

16:34 | 15.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
БГ Агро АД внесе в КФН проспект за вторично публично предлагане
В началото на тази седмица БГ Агро АД внесе в Комисията за финансов надзор проспект за вторично публично предлагане на акции на БФБ–София, съобщават от компанията.

Планирано е SPO-то да се проведе през първото тримесечие на 2008г. съвместно с водещия мениджър – УниКредит Булбанк.

Капиталът на БГ Агро АД, който е един от най-големите земеделски производители и водещ износител в България, е 40,36 млн. лв., разпределен в същия брой акции с номинал 1 лев. БГ Агро обединява група български компании, специализирани в едро земеделие, дистрибуция на торове и препарати за растителна защита, търговия, съхранение, спедиция и транспорт на селскостопанска продукция.

Дружеството ще предложи миноритарен дял (до 25 на сто) от съществуващите към момента акции, което означава, че ще бъде листнато на БФБ-София като SPO (вторично публично предлагане).

В краткосрочен план БГ Агро планира общо увеличаване на обработваемите земеделски земи, достигайки над 100 000 дка, с цел разширяване на земеделското производство. Дружеството предвижда инвестиции от над 3 млн. евро за разширяване на силозното стопанство и машинния парк. БГ Агро разчита на приходи и от различните програми за финансиране на ЕС, като основно внимание се обръща на САПАРД и Програмата за развитие на селските райони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още