IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След позитивния старт Зърнени храни падна под емисионната стойност

Малко преди 12 ч. се сключи сделка при цена 4,20 лв. за акция

12:20 | 17.12.07 г.
След позитивния старт Зърнени храни падна под емисионната стойност

Тази сутрин търговията с акции на Зърнени храни България започна със сделка за 25 акции при цена 5,202 лв. за брой, като ръстът спрямо цената на публичното предлагане от 4,5 лв. за акция бе 15,6%. Търговията продължи с понижаване на цените в унисон с общата тенденция на спад на борсата тази сутрин, както и на азиатскатите и европейски пазари, където спадовете на индексите са от порядъка  съответно на 3% и 1,5%.

Малко преди 12 ч. се сключи и сделка при цена 4,20 лв. за акция на Зърнени храни България АД, което е с 6,7% под продажната цена от 4,50 лв. при публичното предлгане.

Последваха и сделки на цена 4,40 лв. за акция. В момента текат регистрационните сделки, с които заявилите акции от публичното предлагане, ще закупят книжа, които ще притежават след два дни, когато ще приключи сетълмента на сделките.

Според неофициална информация удовлетворението на поръчките в публичното предлагане на Зърнени храни България е 100% за юридическите лица и 50% за физическите лица.

В публичното предлагане бяха разпределени общо 42,7 млн. акции или 25% от капитала на дружеството, срещу 192 млн. лв., което прави предлагането на акции от Зърнени храни България най-голямото първично предлгане у нас и второто по-големина предлагане въобще, след увеличението на капитала на Химимпорт в размер на 220 млн. лв.

Свързани компании:

Зърнени Храни България АД(ZHBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още