IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емисията на Зърнени храни ще бъде въведена за търговия в понеделник

Присвоеният борсов код на емисията е ZHBG

14:17 | 13.12.07 г.
Емисията на Зърнени храни ще бъде въведена за търговия в понеделник
Акциите на Зърнени храни България АД-София ще бъдат въведени за търговия на 17 декември  (понеделник), съобщи БФБ-София.

Емисията е в размер на 170 785 600 лева и е разпределена в същия брой акции с номинална стойност 1 лев.

Присвоеният борсов код на емисията е ZHBG, а представляващи дружеството са Георги Косев Костов - Изпълнителен директор и Чавдар Веселинов Трифонов - Изпълнителен директор.

Оферти за участие в предлагането на акции от капитала на Зърнени храни България ще бъдат приемани до утре, 14 декември.

Предложени са 42 696 400 съществуващи акции, представляващи 25% от капитала на дружеството, като в компанията няма да постъпят средства. Предлагането е част от стратегията на Химимпорт да листва на борсата всичките си основни бизнеси. Дружеството възниква в резултат на сливане на Слънчеви лъчи България АД със 7 други дружества в бранша. В началотото на ноември 2007 г. общите събрания на сливащите се дружества гласуваха за преобразуването.

Консолидираната печалба на Зърнени храни България за деветмесечието на 2007 г. е 6,35 млн. лв., което е ръст с 1,2 млн. лв., спрямо 5,15 млн. лв. за същия период на 2006 г.

Свързани компании:

Зърнени Храни България АД(ZHBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още