IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надзорът одобри проспектите на Херти, Меком и Сток Плюс

Херти ще предложи 3 млн. акции по минимална емисионна цена 3,1 лв., а Меком - 10,68 млн. акции по минимална емисионна цена 2,2 лв. за акция

15:21 | 12.12.07 г.
Надзорът одобри проспектите на Херти, Меком и Сток Плюс

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспектите на Херти АД, Меком АД и Сток Плюс АД, стана ясно на брифинг на комисията.

Херти ще предложи 3 млн. акции по минимална емисионна цена 3,1 лв., а Меком - 10,68 млн. акции по минимална емисионна цена 2,2 лв. за акция. 

Меком АД се занимава с месопроизводство, а Херти е производител на алуминиеви винтови капачки. Отчетеният среден темп на растеж на продажбите на Херти за последните три години е 12,3%. 

В момента 33% от капитала на Херти са собственост на Александър Юлиянов, 8% на Елена Захариева, 25% на Захари Захариев и 34% на австрийското Майер Експорт-Импорт. Юлиянов и Захариев притежават по 33,3% от Тимшел ООД Шумен. Тимшел ООД е реализирало 17,4 млн. лв. приходи през 1999 г. според данни на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), като секторът на дружеството е производство на метални изделия, некласифицирани другаде. 

Сток Плюс ще дебютира на БФБ с вторично предлагане като емисията на дружеството, която е разпределена в 4,8 млн. акции, ще бъде регистрирана за вторична търговия.

Предметът на дейност на дружеството е покупка, продажба и замяна на недвижими имоти, извършване на всякакви действия, свързани с промяна на предназначението на недвижимите имоти. – проектиране, строителство, отдаване под наем, управление на недвижимите имоти.

Дружеството се управлява от Съвет на директорите – Владислав Панев, председател на СД, който притежава и 33,33% от капитала, Красимир Панев изпълнителен директор с 16,66% и Борислав Христов с 10,92 %.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още