IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦД регистрира книжата на ДОМ Здраве

Капиталът на ДОМ-Здраве е 2,34 млн. лв., разпределен в същия брой акции с номинал 1 лев, като се предвижда той да бъде увеличен със 705 хил. акции също с номинал 1 лев

11:29 | 10.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
ЦД регистрира книжата на ДОМ Здраве

Централният депозитар (ЦД) регистрира ценните книжа на Доброволно Осигурителна Мрежа - Здраве АД (ДОМ Здраве), стана ясно от седмичния бюлетин на институцията.

Капиталът на ДОМ-Здраве е 2,34 млн. лв., разпределен в същия брой акции с номинал 1 лев, като се предвижда той да бъде увеличен със 705 хил. акции също с номинал 1 лев.

ДОМ-Здраве заема първо място по печалба за деветмесечието сред фондовете за доброволно здравно осигуряване, която е в размер на 833 хил. лв. за периода.

За деветмесечието се наблюдава тенденция и на нарастване размера на изплатените обезщетения от ДОМ – Здраве АД.Те растат със 174,55%, спрямо същия отчетен период на 2006 г. Дружеството е осигурило и 6 908 лица, или с 58,44% повече в сравнение със същия отчетен период на 2006 г.

През септември 2007 ДОМ-Здраве обяви намерение за първично предлагане на акции (IPO) на БФБ-София, като очакванията тогава бяха дружеството да бъде листнато до края на настоящата година. От фонда заявиха за Investor.bg, че в момента процедурата по придобиване на публичен статут е на етап изготвяне на проспект, като не е ясно кога и при какви условия ще се осъществи листването.

ДОМ-Здраве има договори с над 800 лечебни заведения в страната и над 10 000 лекари. Аптеките, с които ДОМ-Здраве работи към момента, са повече от 750, разположени равномерно в цялата страна.

Пазарният дял по активи на фонда е 9,76% (след Дженерали Закрила Здравно Осигуряване АД с дял от 27,54%), показват последните официални данни на Комисията за финансов надзор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още