IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Химимпорт: Не сме обявявали %-то разпределение на акциите на Зърнени храни

УС опровергава информация в медиите, че половината от книжата на Зърнени храни ще бъдат пласирани в чужбина

14:13 | 05.12.07 г.
Химимпорт: Не сме обявявали %-то разпределение на акциите на Зърнени храни

Никой и никъде не е обявявал процентно разпределяне на акциите, които ще бъдат предложени за продажба между чуждестранни и местни институционални инвеститори и индивидуални инвеститори“, гласи съобщение от Управителния съвет на Химимпорт АД по повод днешната публикация във вестник Дневник относно разпределението на акциите от публичното предлагане на Зърнени Храни България. Дружеството е част от групата на холдинга.

Във въпросната публикация се казва, че „около половината от книжата (21.3 млн. акции) ще бъдат пласирани чрез публично предлагане в България - като 90 на сто от тях (19.1 млн. акции) ще са за институционалните и 10 на сто (2.13 млн. акции) за индивидуалните инвеститори, гласят плановете на агрохолдинга. Другите 50% от акциите ще бъдат разпределени чрез частно пласиране сред чужди инвеститори извън България“.

Избраният метод “букбилдинг” (който е изключително популярен при листване на БФБ) предполага водещият мениджър на емисията и продавача на акции да подберат бъдещите акционери на компания, чиито акции се продават. Когато това става при еднакви критерии за всички инвеститори (а именно предложена цена), то в повечето случаи недоволни няма“, се казва още в съобщението от Химимпорт.

За краткия срок като публично дружество “Химимпорт”АД – холдинг и неговото ръководство са доказали своето коректно и равнопоставено отношение към всички инвеститори на българския фондов пазар. Нямаме намерение да нарушаваме своите принципи и модел на поведение“, допълват от холдинга.

В съобщението се казва още, че “Химимпорт АД – холдинг изпълнява своята стратегия за развитие на компанията и нейните дъщерни дружества, които бяха публично оповестени още през м. април 2007 год.“.

Ръководството на “Химимпорт”АД – холдинг винаги е защитавало становището, че всички водещи дъщерни дружества в определен етап от своето развитие ще се превърнат в публични дружества, търгувани на БФБ и свободно търгуемия обем акции ще бъде достатъчно голям, така че тези дружества да се търгуват на официалния пазар и да се нареждат сред най ликвидните емисии на борсата в България, допълват от Химимпорт.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 05.12.07 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още