IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български IPO Фонд привлече 5 млн. лв. за 2 дни

Основната част от първите инвеститори в Адванс IPO Фонд са частни лица, засилен интерес за записване на дялове се наблюдава и от пенсионните фондове

13:19 | 27.11.07 г.
Български IPO Фонд привлече 5 млн. лв. за 2 дни

Над 5 млн. лева набра в първите дни от старта на публичното си предлагане Адванс IPO Фонд, съобщиха от управляващото дружество Карол Капитал Мениджмънт.

Основната част от първите инвеститори в Адванс IPO Фонд са частни лица, засилен интерес за записване на дялове се наблюдава и от пенсионните фондове. Публичното предлагане на дялове на договорния фонд започна на 23 ноември 2007 г. Фондът явно е обхванал интересен сегмент и за 2 дни вече има около 0,5% дял от активите на българските колективни инвестиционни схеми.

Адванс IPO Фонд започна и формирането на инвестиционния си портфейл. Фондът е подал заявка за участие в първичното публично предлагане на Енемона, подготвя се и участието в приватизацията на румънската Трансгаз, както и в IPO-то на втората по големина словенска банка - Nova Kreditna Banka Maribor.

„През декември и през следващите няколко месеца се очертава силна активност на IPO сегмента в страните от Центрана и Източна Европа. Предвид специфичния инвестиционен фокус на фонда, портфейлът ще се структурира по-бавно и ще се изменя доста динамично. Следим няколко многообещаващи IPO-та в региона, като селекцията на конкретните сделки ще е базирана на стриктна оценка на фундаменталната стойност на компаниите и наличието на дисконт на емисионната стойност спрямо нея.”, заяви Надя Неделчева, портфейлен менджър на Адванс IPO Фонд.

Фондът ще изчислява емисионна стойност и цена на обратно изкупуване на дяловете 2 пъти в седмицата – понеделник и четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още