IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакваният ценови диапазон при IPO-то на Билборд е 5,5-7,5 лв.

Минималната емисионна цена е 3 лв. за акция

09:40 | 26.11.07 г.
Очакваният ценови диапазон при IPO-то на Билборд е 5,5-7,5 лв.
Очакваният ценови диапазон на новите акции, които ще бъдат предложени на първичното публично предлагане (IPO) на Билборд АД, е между 5,5 и 7,5 лв., съобщиха от компанията. В проспекта на дружеството е определена минимална емисионна цена от 3 лв. на акция.

IPO-то на Билборд ще бъде осъществено между 5 и 7 декември от 9 до 16 часа, като на 8 декември, най-късно до 12 часа, ПФБК и емитентът ще определят чрез преговори и с консенсус цена на предлагане на акциите.

Срокът за заплащане е 3 работни дни след датата на обявяването на цената на предлаганите акции и разпределението.

Емисията, която ще се предложи в IPO-то, е в размер на 1,5 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен до 7,5 млн. акции с номинал 1 лв. Минималнит брой акции, при който предлагането ще се счита за успешно, е 1,2 млн. акции.

С набраните средства Билборд планира да увеличи производствения капацитет, както и да погаси част от задълженията си по кредити.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още